"БЕЗ 796": івано-франківські студенти протестують

Вчора близько сотні студентів Івано-Франківських вишів вийшли на акцію протесту під будівлею ОДА проти постанови Кабміну за номером 796.

Не повіривши Президенту Януковичу, який, нагадаємо, який дав завдання прем'єру Азарову переглянути постанову, студенти закликали владу, передусім обласну, запобігти таким, на їх думку, корупційним крокам.

"Студенти не будуть мовчати, - говорить один із учасників акції. - Ми вийшли на протест і показуємо владі своє ставленння до цієї постанови. Ми не дамо перетворити свої вищі навчальні заклади на базар".

Студентка одного із вишів обласного центру Юлія переконана, що постанова №796 -  це прямий шлях до узаконення корупції.

"Якби ці гроші пішли на оздоровлення студентів чи на покращення матеріально-технічної бази вузу...Алде такого не буде. Це буде звичайне здирництво. Нам просто не дають вчитися, нам заглядають у кишеню. Це порушення наших прав...", - зазначила студентка.

Додамо, що згідно постанові Кабміну №796 від 27 серпня 2010 року, у вузах передбачається брати плату за відновлення відрахованих студентів, відпрацювання пропущених лабораторних занять, відвідування гуртків та факультативів, видачу форми учням тих ВНЗ, де її носіння передбачено статутом, надання архівних довідок і виписок з навчальних планів, паркування автомобілів та доступ до інтернету.
Леся, 13.10.2010 12:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини