Підготовка до зими в енергетиків виходить на фінішну пряму

До першого листопада мають бути виконані усі заходи, передбачені планами підготовки електричного господарства Івано-Франківської області до зими 2010-2011 років. Адже саме на зиму припадає максимальне навантаження на електромережі. Це стає для енергокомпаній випробуванням на стійкість та відповідальність. У зв’язку з цим у ВАТ «Прикарпаттяобленерго», як і щороку, підготовка до роботи в осінньо-зимовий період розпочалася ще з весни. Хід виконання цих завдань ВАТ «Прикарпаттяобленерго» нещодавно розглядався на нараді в Міністерстві палива та енергетики України, де було відзначено компанію серед кращих у галузі в плані підготовки до зими.

Особливо важливим перед початком осіннього похолодання було завершення капітального ремонту силового трансформатора на підстанції Тлумач, заміна силового трансформатора на підстанції Ворохта-110 кВ, заміна масляних вимикачів 110 кВ на елегазові на підстанціях Косів-110 кВ і Долина-110 кВ та масляних вимикачів 35 кВ на вакуумні на підстанціях Вербилівці-35 кВ та  Пасічна-35 кВ.

Великий обсяг робіт для підготовки високовольтних ліній електропередач до роботи в умовах максимуму навантажень також зроблено службою ліній ВАТ «Прикарпаттяобленерго», зокрема, відновлено міцність металевих опор ПЛ-35-110 кВ, замінено 12 км грозозахисного троса ПЛ-35-110 кВ, розчищено 20 км трас високовольтних повітряних електроліній.

Чимало зроблено і в розподільчій мережі 6-10-0,4 кВ: бригади РЕМ замінили 4471 аварійну опору та 61 перевантажений трансформатор 6-10/0,4 кВ.

Впродовж вересня пройшла підготовка до зими транспортних засобів та спецтехніки, обладнання та приміщень, у тому числі, пересувних лабораторій, гаражів та ремонтних боксів. Також проведено ремонт 41 будівлі закритих трансформаторних підстанцій з влаштуванням шатрових дахів та ремонт 8 будівель розподільчих пунктів.

«Впродовж жовтня триватимуть роботи з підготовки до зими електромереж краю, - пояснює заступник технічного директора ВАТ «Прикарпаттяобленерго» Роман Кумгир, - зокрема, пройде налагодження пристроїв релейного захисту, автоматики і телемеханіки, закінчиться перебудова електромереж згідно інвестиційної програми підприємства та завершиться ліквідація в електромережах наслідків літньої повені».

 

Відділ інформаційної політики

ВАТ «Прикарпаттяобленерго»

Леся, 30.09.2010 10:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини