Остаточний продаж державного пакету акцій нашої компанії, звісно, внесе певні корективи у нашу діяльність — Бубен

17 серпня 2010 року Фонд державного майна  продав ТОВ "Магнум-капітал" (Київ) 25,021% акцій енергопостачальної компанії «Прикарпаттяобленерго» (Івано-Франківськ) за 86 млн. 364 тис. 226,5486 гривень. Відповідний державний пакет акцій було реалізовано на біржових торгах на «Українській біржі» в Києві. Фонд продав 25,931 млн. акцій (номіналом 0,25 гривен) за ціною 3,3306 гривень за акцію.

Голова Правління ВАТ «Прикарпаттяобленерго» Олександр Бубен:

«Остаточний продаж державного пакету акцій нашої компанії, звісно, внесе певні корективи у нашу діяльність. Це пов’язано зі зникненням обмежень на прийняття управлінських рішень, які передбачені законодавством і стосувалися нас через наявність у статутному капіталі нашого акціонерного товариства державної частки. Наприклад, доступнішими для нас тепер стануть кредитні ресурси фінансових установ, спроститься процедура передачі майна в заставу, відчуження чи реалізації майна тощо. Тобто повне виконання плану розміщення акцій, на мою думку, відкриває ширші можливості для розвитку підприємства. Переконаний, це піде на користь виробництва та приведе до покращення якості послуг з електропостачання, що мають відчути і наші споживачі.

Разом з тим держава залишає за собою обов’язок регулювати та контролювати діяльність компанії як природної монополії через відповідні державні органи – Національну комісію регулювання електроенергетики України, Антимонопольний комітет тощо. Тобто права споживачів і надалі будуть захищені державою.

Стосовно імені нового акціонера нашого товариства, то ми на разі не маємо офіційної інформації та займаємо вичікувальну позицію. Хоча ніяких кардинальних змін у складі власників компанії ми не сподіваємося».

      

  Відділ інформаційної політики ВАТ «Прикарпаттяобленерго»

Леся, 19.08.2010 11:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини