Юлія Тимошенко заявила, що місцеві вибори уже сфальсифіковані

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що рішення Центральної виборчої комісії про формування складів територіальних виборчих комісій може призвести до майже повної відсутності представництва партії "Батьківщина" в тервиборчкомах.

Вона говорить про те що, існує реальна загроза відсутності представництва від її партії на виборах до органів місцевого самоврядування, повідомляє офіційний сайт «Батьківщини».

 "Мова йде про те, що в принципі може не бути від нашої партії по багатьом територіальним комісіям людей зовсім, але якщо і будуть, то зрозуміло, що абсолютно не рівно, не пропорційно, не чесно", - пояснила вона.

"Навіть якщо просто порахувати грубо, то владна коаліція - Партія регіонів, комуністи і Народна партія Литвина – це дев'ять людей, а від усієї опозиції, а це виходить у нас дванадцять партій, всього шість людей. Думаю, що ви можете побачити, що в кожній територіальній комісії вже апріорі по порядку кількісного формування буде чисельна більшість у правлячої коаліції", - констатувала Юлія Тимошенко.

Крім того, лідер партії «Батьківщина» зазначила, що більшість Центральної виборчої комісії знаходиться в прямому підпорядкуванні адміністрації президента та Партії регіонів.

 "В Центральну виборчу комісію входить 15 осіб, і з них прямими членами Партії регіонів є 9 людей, включаючи і представників правлячої коаліції. Ці 9 людей голосують разом, як годинник, і підпорядковані вони пану Льовочкіну в адміністрації президента, він їм дає вказівки, він повністю регулює ситуацію, вони повністю на телефонному зв’язку знаходяться з адміністрацією президента", - додала вона.

Юлія Тимошенко повідомила, що ЦВК сформувала у Київській та Львівській областях тервиборчкоми із представників, запропонованих псевдоорганізаціями "Батьківщини".

 "Центральна виборча комісія у Київській і Львівській області прийняла пропозиції до складу територіальних виборчих комісій від фіктивних осередків "Батьківщини", тобто від фальшивих партій, проігнорувавши і рішення всіх органів нашої партії, наші листи, по суті справи, фіктивні осередки партії "Батьківщина" легалізовані більшістю ЦВК, яка підпорядкована адміністрації президента", - підкреслила Тимошенко.

Таким чином, за її словами, партія "Батьківщина" викреслена з виборчого процесу у Київській та Львівській областях.

"В такому контексті вибори, по суті, вже сфальшовані, тому що не треба проводити виборів, треба просто написати протоколи, проштампувати "трійками" і відправити їх в ЦВК, яка без розбору прийме ті протоколи, які таким фальшивим чином зроблені. Немає в територіальних виборчих комісіях контролю від опозиції", - резюмувала Юлія Тимошенко.

Леся, 17.09.2010 20:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини