Учні 10-класів вчитимуться в інтернеті. З листопада уже будуть підручники - Болюк

  Цьогоріч учні десятих класів на початку року змушені будуть вчитися в інтернеті, адже, за словами Міністра освіти Дмитра Табачника, кошти на друк необхідних підручників затрималися через пізній бюджет. Електронні версії підручників будуть доступні на сайті Міносвіти та декількох інших.

Начальник обласного управління освіти Зінаїда Болюк не вважає це проблемою, навіть у розрізі сільських шкіл, які слабо забезпечені комп'ютерною технікою та інтернетом зокрема.

"73% сільських шкіл підключені до інтернету, усі мають комп'ютери. Інше питання, що є школи, де інтернет дуже повільний, - говорить головна освітянка області. - Але вчителі знайдуть способи доля вирішення цієї проблеми - в районах будуть методички, можна буде скачувати та роздруковувати ці підручники там, де інтрнет є потужним. Я думаю, що вчителі раду собі дадуть".

Зінаїда Болюк відзначила, що губернатор області теж долучився до вирішення проблем з інтрнетом у сіських школах.

"Ним уже дано розпорядження про зведення підстанцій для забезпечення швидкісним інтернетом усі школи, де є з цим проблема, - каже Зінаїда Болюк. - А уже з листопада в область надійдуть підручники".
Леся, 18.08.2010 18:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини