Заява обласної організації партії "Наша Україна", щодо візиту патріарха Кирила до України

Події, що відбуваються останнім часом, змушують констатувати: йдеться про тотальний наступ на права і здобутки титульної нації, про зневагу і приниження усього українства. Це яскраво засвідчив візит московського патріарха Кіріла, якого з "раболепием" приймала найвища влада України.

Президет Віктор Янукович не знайшов можливості та часу перервати відпустку та прибути до Києва задля відзначення 20-річчя Декларації про державний суверенітет, але має і час, і можливості на патріарха Кіріла та керівництво Російської Федерації, які, після підписання ганебних Харківських угод про Чорноморський флот, почувають себе в Криму вже не гостями, а господарями, яких надійно захищає "русское оружие".

Обурення і занепокоєння викликають холуйські настрої окремих регіоналів, які готові втягнути Україну не лише в Єдиний  економічний простір, де домінує Росія, але й у військову Організацію договору колективної безпеки (ОДКБ), адже новітній російській імперії не вистачає гарматного м'яса для приборкання Кавказу, та й кордон з Китаєм неспокійний…
Але навіть усього цього видається замало Кремлівським володарям. Їм потрібен "русскій мір", а це не лише майно і територія, це ще й українські душі, без нового покріпачення яких Росія не може втриматися. Задля цього і приїхав Кіріл, якому не нами обрана влада щедро дарує підношення у вигляді соборів, української території під будівництво резиденцій, багатогодинних теле- і радіотрансляцій, перекриває дороги і обшукує українських громадян, які ще й змушені оплачувати весь цей театр з власних податків. Мільйони важко зароблених українцями гривень перетворюються в "колокольний звон" для Кіріла.

Зазіхання Москви не мають меж. Росія простягає руки до повного заволодіння Києво-Печерською Лаврою та Софією Київською. І Уряд, де чимало найвищих чиновників не вміють ні говорити, ні писати, ні читати українською мовою, демонструє принизливо васальні настрої.

Уже не йдеться про демократію, не йдеться про рівність конфесій та віросповідання, не йдеться про право українців на власну помісну церкву. Окремі посадовці готові в угоду Кремлю та Кірілу (Гундяєву) ліквідувати Українську православну церкву Київського патріархату та бити чолом на чужих порогах. Своїм недалекоглядним потуранням вони втягують Україну в зону нестабільності, де дуже легко роздмухати пожежу і виставити перед світом нашу державу як таку, де панують середньовічні пережитки.
Так і не зумівши вичавити з себе раба, новітні керманичі, що дорвалися до влади, хочуть перетворити у рабів усіх українців.
Не вийде! Не вдасться! Як не вдалося жодному цареві, жодному комуністичному генсекові, жодному запроданцю!

Українці мають свої церкви і свою історію! Жоден чужинець не запанує над нашим Духом, як жоден донецький суд не в змозі позбавити високого звання Героїв України Степана Бандеру та Романа Шухевича! Бо вони – наші, українські Герої!

Даремно стараються Кремлівські вожді! Даремно напускає московської полуди Гундяєв! Їхня справа приречена! Нація не схилить голову!
З нами Бог і Україна!
Слава Україні!

Леся, 27.07.2010 16:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини