Калушанам, потерпілим від повені, виплатять компенсацію

Кабінет міністрів України виділив для ліквідації наслідків стихії, що вирувала на Прикарпатті 7 липня, понад 28 мільйонів гривень. Перший транш, як повідомляє прес-служба ОДА, у сумі 10 мільйонів гривень із резервного фонду Державного бюджету надійшов на початку поточного тижня. Ці кошти витратять для надання матеріальної допомоги населенню, яке постраждало від повені.

 

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Калуської міськради Іван Дембич зазначив, що відповідно до рішення Кабміну, особам, в яких повінь знищила житло, виплачуватимуть по 5 тис. грн. компенсації, по 2,5 тис. грн. отримають тимчасово відселені сім'ї, оселі яких потребують капітального ремонту, а по 1 тис. грн. виплатять краянам, будинки яких пошкодженні через підтоплення.

 

Іван Дембич констатував, що постраждалих осіб, яких би можна було віднести до першої та другої категорії (тобто ті, кому належить виплатити по 5 та 2,5 тис. грн.) у Калуші немає. А от по тисячі отримають щонайменше 700 калушан. Щоправда, наразі працюють спеціальні комісії з числа депутатів міськради, спеціалістів управлінь та відділів міськради, які обстежують пошкоджене майно і оцінюють масштаби руйнувань тих мешканців міста, котрі звернулися з відповідною заявою.

 

Крім того, як стало відомо зі слів начальника управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Калуської міськради, голова ОДА Михайло Вишиванюк дав доручення забезпечити виплату жителям Калуша компенсацій за втрачений урожай. За кожну сотку сільськогосподарської землі, яка була підтоплена, відшкодовуватимуть 50 гривень. Але компенсуватимуть втрати не більше, як з 20 сотих землі.

 

Віра Любинець

Леся, 14.07.2010 13:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини