Франківськ у рейтингу міст комфортних для життя займає третє місце. Наш бюджет має найбільший процент приросту серед обласних центрів — Яцишин

Те, що Івано-Франківськ зайняв третє місце у рейтингу 55 найкращих для життя міст України, оприлюднений журналом «Фокус»,  є наслідком взаємодії багатьох факторів, в тому числі й порівняно низькою вартістю житла.

 

Про це в інтервю «Малакаві» розповів заступник міського голови Ярослав Яцишин.

 

«Є кілька критеріїв, за якими журнал робив свій рейтинг. Перш за все - це рівень соціально-економічного розвитку у поєднанні із рівнем заробітної плати, цін, рівнем безробіття. У Франківську на разі із цими показниками все в порядку, — каже Ярослав Яцишин, — також низький рівень цін на житло відіграв свою роль, адже у нас немає монополіста на цьому ринку і тому є конкуренція, яка призводить до боротьби за клієнта зниженням цін».

 

Також Ярослав Яцишин відмітив й те, що в місті на досить високому рівні знаходяться галузі медицини та освіти.

 

«В місті близько 40 тисяч студентів і це про щось говорить, — каже заступник мера, — А ще у нас немає такої загостреної проблеми пробок, як це є у Львові. Ще варто відмітити й те, що наш бюджет має найбільший процент приросту серед обласних центрів».

 

Перше місце у рейтингу «Фокусу» займає Харків, другим є Київ.

 

Харків саме завдяки бізнес-успіхам знаходиться на першій сходинці рейтингу. Втратив у позиціях Львів, який з першої позиції опустився на 14. Причина - велика кількість корків на міських дорогах. Із західноукраїнських обласних центрів Ужгород — 8, Хмельницький — 15, Тернопіль — 16, Рівне — 18.

Леся, 14.07.2010 12:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини