Наприкінці літа у Івано-Франківську пройде «Свято хліба». Ми домовилися із учасниками про символічні членські внески у 1000 грн. — Яцишин

28-29 серпня у Івано-Франківську вперше пройде виставка-ярмарок «Свято хліба», приурочений до традиційного народного святкування обжинків.

 

Про це «Малакаві» розповів голова організаційного комітету, заступник міського голови Ярослав Яцишин.

 

«На ярмарку плануємо виставляти продукцію місцевих виробників та виробників області. Поки зголосилося до участі 20 підприємств. Слід сказати, що 24 серпня у Львові відбуватиметься подібне свято, на яке приїдуть гості з сусідньої Польщі. Я думаю, що вони завітають і до нас, — каже Ярослав Яцишин, — Також будуть і культурно-масові заходи, які дотичні до українських традицій».

 

Ярослав Яцишин каже, що на ярмарку плануються покази народних немеханізованих технологій виготовлення хліба.

 

«Це все буде можливо при наявності технічної можливості. Поки є така ідея, адже людям буде цікаво сам процес випікання хліба в печі без жодної сучасної техніки», — зазначає заступник міського голови.

 

Щодо того, скільки коштує проведення «Свята хліба», то Ярослав Яцишин говорить, що місту воно майже нічого не коштуватиме.

 

«Ми домовилися із учасниками про символічні членські внески у 1000 гривень. Плюс кошти із бюджету, що передбачені на культурно-масові заходи на 2010 рік, — каже Ярослав Яцишин, — Але в основному, це дійство буде зорганізовано на натхненні та ентузіазмі тих, хто хоче щось робити у нашому місті».

Леся, 12.07.2010 15:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини