Прикарпаття: без світла перебувають 44 населених пункти

Незважаючи на несприятливі погодні умови, енергетики працюють на об’єктах електромереж, які постраждали від дощів та підняття рівня води у річках краю. 8 липня станом на 14.00 в Івано-Франківській області унаслідок негоди без електропостачання перебувало 44 населених пункти повністю та 22 частково. Впродовж дня на усіх пошкоджених об’єктах, куди можна дістатися, бригади виявляли причини знеструмлення та займалися їх ліквідацією.


Тож до завершення дня має бути відновлено електропостачання сіл у Калуському районі (села Довшка, Дубовиця, Підмихалля, Добровляни та місто Калуш), у Яремчанській міськраді (села Мукиличин, Заріччя, Татарів), у Коломийському районі (Отинія) та Верховинському районі  (Буковець, Черетів). Має засвітитися світло і в оселях мешканців Долинського району електромереж, зокрема, сіл: Гереня, Гошів, Витвиця, Церківна, Станківці, Сл. Болехівська, Липа, Лужки, Розточки, Кальна, Тисів, Бубнище, Паляниця, Козаківка, Сукіль, Танява та міста Болехів, а також у Косівському районі: Ст. Кути та Вербовець, Ст. Косів Річка, Соколівка, Яворів, Рожнів, Ст. Косів, Вербовець.


Однак проблемними залишаються місця, куди не можуть дістатися оперативно-виїзні бригади через розмиті дороги та підтоплені території. Наприклад, немає під’їзду сіл Бистриця та Пасічна Надвірнянського району, міста Делятин Яремчанської міськради, села Грушів Коломийського району, села Рівня Верховинського району тощо. Окремі трансформаторні підстанції були вимкнені енергетиками через небезпеку ураження електричним струмом, оскільки знаходяться вони у зоні підвищеного рівня води. Наприклад, у Снятинському районі, де підтоплено села Рудники та Новоселиця, та в Івано-Франківську. В обласному центрі, зокрема, підтоплено дві підстанції на вулиці Тролейбусній та 4 - у районі вулиць Довженка-Мазепи. Причому, за словами головного інженера філії «Івано-Франківський РЕМ» Володимира Бондаренка, вода у мікрорайоні прибуває, тож енергетики не можуть розпочати відновлювальних робіт.


ВАТ «Прикарпаттяобленерго» нагадує, що внаслідок підтоплення житлових будинків, допоміжних господарських приміщень, підвалів тощо існує ймовірність пошкодження ізоляції електропроводок, електродвигунів та іншого електричного обладнання. А це може призвести до нещасних випадків через ураження електричним струмом. Тому перш ніж подати напругу в місця, які були  попередньо відключені (розетки, світильники, вимикачі, розподільчі щити тощо), слід переконатися, що дане обладнання і проводка не були затоплені. Енергетики звертають увагу: якщо електрообладнання і електропроводка піддавалися дії вологи, варто утриматися від подачі напруги до повного висихання та проведення після цього вимірювання опору ізоляції.

 

  Відділ інформаційної політики ВАТ «Прикарпаттяобленерго»

Леся, 08.07.2010 19:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини