Івано-Франківська міська організація Української спілки ветеранів Афганістану выдзначила 20 років свого існування

Члени Української спілки ветеранів Афганістану відзначили 20-річчя з дня заснування своєї організації. У далекому 1990 році це була перша афганська організація, що утворилась на теренах колишнього Радянського Союзу.

Насправді у багатьох колишніх республіках тодішнього СРСР, власне і в Росії також, і досі немає подібних ветеранських об’єднань. З самого початку свого існування українська спілка захищала соціальні інтереси як ветеранів цієї війни, так і членів родин загиблих солдатів та офіцерів. Адже, як кажуть самі афганці, без подібного гуртування вони б не змогли пробити перепони чиновників усіх рангів та змусити їх виконувати Закон України «Про статус ветеранів війни». Крім цього, бойове афганське братство широко займається військово-патріотичним вихованням підростаючого покоління.

За двадцять років свого існування Івано-Франківська міська організація Української спілки ветеранів Афганістану на чолі з підполковником у запасі Віктором Омельком змогла добитись встановлення в парку імені Воїнів-інтернаціоналістів пам’ятника на честь загиблих у тій війні прикарпатців, у тому ж парку також було споруджено каплицю, де тепер проходять молебні за тими, хто не повернувся.

На честь 20-річчя Спілки афганці Прикарпаття зібралися на покладання квітів до підніжжя пам’ятника загиблим у тій війні та молитви. Того ж дня в приміщені Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру відбувся святковий концерт, який відкрив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванок. Виголосивши слова вдячності та вручивши нагороди, голова ОДА уважно вислухав проблеми ветеранів та пообіцяв зробити все, що залежить від нього для їх вирішення.

Загалом участь у тій війни взяли 160.830 українців, 72 зникли безвісті, 3 324 загинули. З Івано-Франківської області загинули 84 чоловіки і один зник безвісти, 149 чоловік повернулись інвалідами.

Підполковник Тарас Грень.
Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

old_editor, 29.06.2010 14:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини