Прапор Євросоюзу встановили на найвищі вершині східних Карпат, Говерлі, учасники акції «День Європи в Карпатах»

Близько 70 велосипедистів, з усіх куточків України, за підтримки проекту «Велокраїна», зібралися на вихідних у Ворохті, щоб відсвяткувати День Європи та встановити прапор Євросоюзу на Говерлі.

Після урочистої частини, де учасників вітали чиновники Яремчанської міської ради та сільський голова Ворохти, велосипедисти вирушили до бази Заросляк.

Саме звідти й розпочалося підкорення Говерли, яке тривало близько двох годин. Велосипедисти разом із журналістами урочисто встановили там прапор Євросоюзу.

За словами координатора проекту Володимира Закалюжного, встановлення прапору Євросоюзу на найвищій точці Карпат є свідченням євроінтеграційних прагнень молодих людей.

«Це є і своєрідною подякою за допомогу у створенні в Карпатах інфраструктури для активного велосипедного туризму, - каже він, - Євросоюз є важливим та відповідальним партнером для України, і ми своїми прагненнями хочемо бути в ЄС. Всі розуміють необхідність цього».

Захоплюючим був і спуск велосипедистів з Говерли на велосипедах.

В рамках святкувань, учасники проекту мали можливість ознайомитися із туристичною велоінфраструктурою Яремчанського регіону, покуштувати традиційних гуцульських страв, відвідати візит-центр КНПП, що створений в рамках проекту «Велокраїна» та протестувати велосипедні маршрути в околицях Яремчі.

«Велотуризм - це здорово, - говорить найстарший учасник велопробігу, 50-річний Володимир, - Я уже багато десятків років увесь свій вільний час проводжу на велосипеді, і сім’ю свою також присадив. Такі акції популяризують здоровий спосіб життя та красу карпатського краю».

old_editor, 07.06.2010 21:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини