Останні роки школярі все частіше звертаються до ортопеда. Причина — невідповідність шкільних меблів — Осовська

Щороку кожен школяр перед початком навчального року проходить повне медичне обстеження, куди входить навіть УЗД серця, оскільки лікарі запевняють, що є захворювання, які без цього діагностувати не можна.

За даними міської лікарні, такі огляди щороку збільшують диспансерну групу школярів. Щороку на обліку у дитячого ортопеда збільшується школярів близько на 1-2 відсотки.

«Причиною такого росту захворювань хребта є невідповідність шкільних меблів. На жаль, не кожен клас може забезпечувати себе рік у рік партами та стільцями правильних розмірів. Часто у одному класі є ряд дітей, яким їх парти вже надто малі, а іншим - ще зависокі», - каже лікар по роботі зі школярами міста Олена Осовська.

За її словами, викривлення хребта спричиняється не лише від невідповідності меблів у школі, а й від невірного домашнього режиму - тобто постійного сидіння за комп`ютером.

Ще однією проблемою серед учнів є шкільний травматизм. Найчастіше шкільні травми стаються на уроках фізкультури. Це й розтягнення м`язів, вивихи, рідше - переломи.

«Хоча за 2009 рік кількість травм, здобутих у школі, зменшилася, їх все одно залишається дуже багато. Часто у цьому винні вчителі фізкультури, які не достатньо дивляться за безпекою своїх учнів. Якщо колись дитина впала, встала й побігла, то тепер все частіше дитина травмується, що пов`язано з ослабленістю організму», - пояснює Олена Осовська.

Як стверджує лікар, найбільш дієвий спосіб уникнути травм та викривлення хребта - це активний спосіб життя, часті прогулянки, ранкові гімнастики, та якомога менше проведення часу за комп`ютером, який при цьому псує зір та ламає психіку дитини.

old_editor, 26.04.2010 15:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини