На жаль, приватні психологи вимушені працювати у підпіллі — Мухітдінова

Психологи кажуть, що визнають Всеукраїнський день психолога своїм, проте, він не є повноцінним для них, адже їх професія у нашій державі досі не визнана.

«На жаль, в українському законодавстві мають права гадалки, екстрасенси, але там жодного слова не сказано про психолога. На сьогодні наша професія не легалізована. Тому, приватний психолог повинен працювати у підпіллі. Крім того, у нас барк професійних кадрів», — каже психолог Наталя Мухітдінова.

За її словами, в Україні немає якісної освіти для психолога-професіонала, а її здобуття - це дуже дороге задоволення. До того ж, багато українських психологів орієнтовані на те, щоб якомога більше заробити на пацієнтах, що спровоковано відношенням держави до їх професії.

Наталя Мухітдінова стверджує, що для хорошого психолога дуже важливо не перемішувати професійне з сімейним, при цьому намагатися створити у сім`ї душевний спокій, а також насичити спілкування її членів творчістю.

В цілому, професії психолога у такому місті як Івано-Франківськ, дуже важко вкорінитися, адже наші люди ще не готові до сприйняття того, що до психолога може звернутися нормальна людина зі своїми буденними проблемами.

«Психічнохворій людині вже пізно звертатися до психолога. Цікаво, що людина не забуває піти у перукарню, у манікюрний, при цьому не вважає за потрібне зайнятися чистотою власної душі. Наші люди трохи дикуваті. Вони бояться психологів», — каже Наталя Мухітдінова.



old_editor, 24.04.2010 20:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини