Яценюк може створити опозицію, але результату це не дасть — політолог

Арсеній Яценюк збирається створити другу опозицію на базі фракції НУ-НС.

Політологи вважають такий крок необдуманим, адже партії, що входять до НУ-НС мають зовсім інші завдання.

«Хто тільки не збирався сватати НУ-НС, — розповідає «Малакаві» член Спілки молодих політологів України Олександр Колядко, — Однак, навряд комусь вдасться об’єднати цілу фракцію, оскільки - це справді конгломерат різних політичних груп, зібралися і прийшли до Парламенту під певну ситуацію (коаліція із БЮТ), а зараз ситуація докорінно змінилася і кожна партія в складі НУ-НС зараз має свої наміри».

За словами політолога, Яценюк може спробувати переорієнтувати на себе певних депутатів із НУ-НС, проте ціла фракція, безумовно, не стане сателітом ані Яценюка, ані Кириленка, ані Тимошенко чи ще когось.

«Опозиційний уряд Яценюка може бути створений, однак лише в об’єднанні із іншими опозиційними силами, що не пішли до команди Тимошенко. — каже політолог, — У Яценюка немає команди відомих людей, а сенс існування опозиції та опозиційного уряду власне і полягає у входженні до них відомих опозиційних особистостей, які публічно критикують профільні владні міністерства».

Проте, на думку Олександра Колядка, діяльність таких опозиційних урядів не буде мати бажаного ефекту, оскільки в Україні на сьогодні не існує відповідного закону, який би закріпляв права опозиції.

old_editor, 17.03.2010 19:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини