Освіта у вищій школі починає оновлюватися. МОН видало три накази впродовж трьох днів

За словами Міністра освіти й науки Івана Вакарчука, оновлення освіти впродовж останніх років дає досить позитивні результати. Нововведення, що відбулися впродовж лютого 2010 року у вищій школі, також обіцяють більш демократичну освіту.

«Три останні накази, які видало МОН стосовно вищої освіти, значно розширюють можливості студентів. Освіта стає дійсно демократичною. Проте говорити про переваги чи недоліки таких змін ще рано, адже в такому руслі наша освіта ще не розвивалася», —каже заступник начальника управління освіти й науки ОДА Ігор Гаврилюк.

Так, з 10 по 12 лютого 2010 року МОН видало три накази «Про Концепцію організації підготовки магістрів в Україні», «Про структуру освітньо-професійних програм та навчальних планів підготовки бакалаврів», «Про затвердження Примірного положення про міжгалузеву індивідуалізовану гуманітарну освіту».

Як пояснюють в управлінні освіти, згідно цих наказів студенти зможуть одночасно здобувати бакалавра з двох дисциплін, вибирати 25 % професійних дисциплін. Також студенти матимуть можливість навчатися за трирівневою концепцією підготовки магістрів. Згідно цієї концепції , навчання у магістратурі триватиме від півтори до двох років за трьома підготовчими програмами на вибір: дослідницькою, професійною, кар`єрною.

Всі нововведення вступають в силу з 1 вересня цього року.

old_editor, 03.03.2010 16:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини