Подарунок, вартість якого є меншою аніж 302.5 гривень, хабаром не вважатиметься — Бойчук

Хвороба нашого суспільства - це перш за все корупція. Її побороти неможливо.

Так сказав на круглому столі, присвяченому запобіганню та протидії корупції в місцевих органах влади, який 26 лютого пройшов у Івано-Франківську, заступник начальника головного управління правової роботи та внутрішньої політики, начальник управління правової роботи, взаємодії з правоохоронними органами ОДА Мирослав Бойчук.

Він наголосив, що причиною хвороби під назвою корупція є перш за все суспільні негаразди.

«Україна займає 162 місце серед 180 країн за корупційним рейтингом. Проте допомогти у боротьбі із корупцією може Закон «Про запобігання та протидії корупції», який повинен вступити в силу 1 квітня цього року, — каже Мирослав Бойчук, — Сутність цього закону полягає в усуненні фактів порушення — діяльності чи бездіяльності, що тягне за собою факт порушення».

Згідно із законом, держслужбовці повинні надавати повну інформацію про свої доходи та про видатки. Останнє буде причиною для розгортання слідства. Будуть перевірятися претенденти на державну службу на відповідність документів, але перевірки робитимуться тільки за згодою кандидата на посаду.

«Подарунок, вартість якого є меншою аніж 302.5 гривень, хабаром не вважатиметься, — каже Мирослав Бойчук, — За порушення закону передбачено кримінальну, адміністративну, цивільно-правову або дисциплінарну відповідальність».

old_editor, 01.03.2010 13:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини