Зараз регіонам, як повітря необхідно створити коаліцію — політолог

Проект Регламенту нової коаліції, запропонованого Партією регіонів, що передбачає індивідуальне членство депутатів в ній, політологи вважають одним із найкращих варіантів для створення більшості у Верховній Раді.

«Зараз регіонам, як повітря необхідно створити коаліцію, — говорить політолог Олександр Колядко, — Враховуючи, що створення більшості легітимним шляхом через приєднання фракцій зараз є надзвичайно складним і витратним процесом, вони спробують «переламати існуючі правила через коліно» і за всяку ціну забезпечити утворення коаліції в обхід від прописаного у Конституції шляху».

Політолог переконаний, у випадку, якщо такий метод буде узаконений, то, безумовно, за рахунок індивідуального членства коаліція утвориться.

«Окрім того такий шлях її утворення може бути увінчаний мовчазною згодою НУ-НС та БЮТ, оскільки такий варіант для них буде найкращим, — каже політолог, — Він дозволить утримати імідж фракцій, як таких, що не утворили коаліцію із Регіонами й водночас дострокових виборів до Парламенту не буде. Це дозволить більшості депутатів, які є непрохідними в разі перевиборів, досидіти на своїх місцях до 2012 року».

old_editor, 26.02.2010 18:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини