«Говерла» «зняла скальп» із чемпіона України

Івано-Франківська «Говерла», показавши справжній командний баскетбол, при шаленій підтримці рідних уболівальників, здобула надважливу перемогу над діючим чемпіоном Суперліги маріупольським «Азовмашем».

Уже після першої чверті поєдинку завдяки Фрейзеру та Спарксу «Говерла» неочікувано для гостей вела в рахунку 33-19.

Коли у другій чверті на майданчику з’явився старий-новий гравець Тейт Деккер, який повністю виключив із гри Рівзіча, Александера та Ярутіса та новачок команди Павло Улянко, стало зрозуміло, що легкої прогулянки для азовмашівців у цій грі не буде. Неочікувавши такого спупротиву від новачка Суперліги, деморалізований суперник так і не зміг прийти до тями до кінця другої чверті. Як результат - 47-32 на користь господарів.

У третій чверті практично нічого не змінилося. Був навіть відрізок ігрового часу, коли перевага «Говерли» сягнула 21 пункту.

Проте в останньому відтинку часу «Азовмаш» таки згадав, що є чемпіоном. Завдяки двом поспіль триочковим кидкам Ярутіса при підтримці Каррі, Рівзіча та Деніелза гості зробили фантастичний ривок - 14-2, скоротивши відставання до п’яти пунктів.

Але все ж таки господарі зуміли відстояти свою заслужену перемогу. 82-74 і шанси на плей-оф, в які декілька місяців тому практично не вірив ніхто, зростають.

Після гри гравці «Говерли» раділи наче діти: Олександр Кудрявцев демонстрував свої танцювальні здібності просто на лаві запасних, а Тейт Деккер широко усміхаючись, фотографувався із дітьми.

«Довго ми йшли до домашніх перемог. Сьогодні була дуже хороша гра, за що хочу подякувати не тільки гравцям, а й вболівальникам. Сьогодні був повний залі і усі вірили у нашу перемогу, як, власне, і сталося, — сказав на післяматчевій прес-конференції Євген Мурзін, — Що тут скажеш, сьогодні на майданчику була справжня команда. Не команда індивідуальностей, а команда з великої літери. В першу чергу дуже задоволений нашим захистом. Гадаю 74 очки для «Азовмашу» - дуже мало, як для такого висококласного клубу. Мої підопічні виконали установку по захисту, зокрема впоралися з Каррі, Александером та Різвічем. Тому, як на мене, ми заслужили цю перемогу».

old_editor, 24.02.2010 15:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини