Тігіпко: Шансів очолити Кабмін більше в Азарова

Сергій Тігіпко вважає, що Микола Азаров має найбільші шанси очолити уряд, а свої шанси оцінює на 5-10%.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", опублікованому в середу.

"Скажу відверто: якщо ви мене запитаєте про мої шанси очолити уряд, то я вам можу сказати, що це відсотків 10... Навіть менше – 5% я даю на те, що стану прем'єр-міністром", - заявив Тігіпко.

На запитання, хто з названих новообраним президентом Віктором Януковичем кандидатів на посаду прем'єра, якщо не він, буде кращим главою уряду – Микола Азаров чи Арсеній Яценюк, – Тігіпко відповів:

"Не хотілося б переходити на персоналії. Але я вважаю, що шансів очолити Кабмін усе-таки більше в Азарова. Він ставленик найбільшої фракції в парламенті".

"Гадаю, Миколі Яновичу буде легко вибудувати роботу Кабміну, міністерств, обласних структур – відновити вертикаль влади за допомогою президента Януковича. Але в нього можуть виникнути труднощі зі здійсненням реформ", - додав він.

А на запитання, чи міг би він у такому випадку стати віце-прем'єром, Тігіпко заявив:

"Ні, я не бачу себе на других ролях. Я можу давати свої пропозиції щодо проведення реформ, розповідати про своє бачення ситуації, але мені потрібно впливати на неї і реалізовувати свою, а не чужу програму".

При цьому він зазначив, що Янукович не обговорював із ним перспективу його прем'єрства.

"Зі мною консультацій щодо прем'єрства не було. Не було зустрічі і після того, як він назвав три прізвища кандидатів на посаду прем'єра. Думаю, такі переговори почнуться після четверга, після інавгурації", - сказав Тігіпко.

Він також зазначив, що низка депутатів "НУ-НС" називали його кандидатуру на посаду прем'єра і проводили переговори з ним: "Але я не буду брати ініціативу в свої руки".

Тігіпко зізнався, що погодився б стати прем’єром від коаліції "НУ-НС" і Партії регіонів, хоча це, за його словами, - спроба поєднати "вужа з їжаком".

"Так, бо незважаючи ні на що ту ж НУ-НС можна згуртувати гарантією входження в наступний парламент – і фракція буде голосувати за реформи", - пояснив він.

На уточнююче запитання, чи буде він гарантувати депутатам місця у своєму виборчому блоці, Тігіпко відповів: "Не усім. Я буду цілком чесно висувати свої вимоги депутатам, не буду вести підкилимні переговори".

"Звісно, я можу підпсувати свій імідж, але про такі речі треба говорити. І я прямо скажу: так, я узяв певні зобов'язання перед такою-то групою, і поясню, за що. Тоді вони будуть відстоювати проваджувану мною політику... Таку розмову суспільство нормально сприйме, а чесні правила зможуть консолідувати парламент", - упевнений він.

Українська Правда
old_editor, 24.02.2010 13:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини