Косюк розповів про бабць, які крадуть зелені насадження і бомжів, що палять труби. Виною всьому — низькі штрафи

Посилення відповідальності за пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства примусить людей менше грішити.

Так, в розмові з кореспондентом «Малакави» прокоментував схвалення Кабінетом Міністрів законопроекту «Про внесення змін до Кримінального кодексу України», зокрема про посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері ЖКГ, начальник міського управління ЖКГ Петро Косюк.

«Зараз в Україні штрафи, що ми маємо, є просто смішними, — говорить Петро Косюк, — Приміром в Європі, за кинутий на тротуар недопалок заплатиш штраф не менше аніж 100 євро. Що у нас? Бомжі палять труби, водії збивають світлофори, бабці крадуть зелені насадження біля драмтеатру і за все це штраф 50-200 гривень — це насмішка. Бо на ці гроші ми ніяк не можемо провести ні заміну світлофора чи труб».

На думку Петра Косюка, прописані у законопроекті штрафи, 100-200 неопадаткованих мінімумів та покарання позбавленням волі від 3 до 15 років є правильними та цілком виправданими.

«Таке жорстке ставлення призведе до стриманості громадян та шанобливого ставлення до їх благоустрою, і може, таки змусить цінувати, те, що маємо навкруги», — підсумував Петро Косюк

old_editor, 22.02.2010 12:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини