ТИМОШЕНКО ВИМАГАЄ ТРЕТІЙ ТУР

БЮТ вимагає призначити переголосування другого туру виборів.

Про це йдеться в позовній заяві команди Тимошенко, поданій до ВАСУ, повідомляє прес-служба БЮТ.

БЮТ подав до Вищого амінсуду позовну заяву щодо оскарження результатів другого туру виборів на 9 томів з доказовою базою.

Зокрема, серед порушень виборчого процесу БЮТ вказує на відмінний від передбаченого законом "порядок внесення змін до списку виборців дільничною виборчою комісією звичайної виборчої дільниці".

Йдеться про внесення виборців до списку для голосування в день виборів.

Слід зазначити, що за даними АІТС "Державний реєстр виборців", кількість виборців включених до списків виборців для повторного голосування становила 35 997 686, а кількість виборців за відомостями протоколів дільничних виборчих комісій на виборах 7 лютого 2010 року - 36 291 369, йдеться в повідомленні.

"Таким чином, різниця становить 293 683 виборця. Саме така кількість була внесена до списків виборців напередодні та в день голосування дільничними виборчими комісіями. При цьому, лише в Автономній республіці Крим додатково до списків виборців було внесено 20 888 виборців, у Дніпропетровській області -20 366 виборців, у Донецькій області - 21 787 виборців, у Харківській області - 22 259 виборців", - зазначають у БЮТ.

Там вважають це підставою для визнання голосування на таких дільницях недійсним.

Крім того, БЮТ оскаржує рішення ЦВК про дозвіл голосувати на дому без підтверджувальних документів.

Також у Тимошенко вказують на масове підвезення виборців до виборчих дільниць поза межами бюджетного фінансування та поза рішеннями виборчих комісій.

Ще одне порушення чесності виборів БЮТ вбачає у порядку формування дільничних та окружних виборчих комісій після внесення змін Верховною Радою.

Щодо виборчого процесу після голосування БЮТ оскаржує випадки доставки розпечатаних виборчих документів з дільничих комісій до окружних.

Відтак БЮТ вимагає:

Визнати протиправними дії Центральної виборчої комісії щодо встановлення та оголошення результатів виборів 7 лютого;

Визнати недійсним та таким, що виключає можливість достовірно встановити результати волевиявлення виборців протокол ЦВК від 14 лютого 2010 року про результати повторного голосування з виборів президента;

Зобов'язати ЦВК призначити повторне голосування з виборів президента на третю неділю після дня набрання рішенням суду законної сили.

Українська Правда
old_editor, 17.02.2010 13:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини