Януковича оголосили Президентом. Штаб Тимошенко готується до оскаржень. Політологи кажуть, що Тимошенко просто «тримає марку»

Переможцем президентських виборів є Віктор Янукович. За нього проголосували 12 481 266 виборів, що становить 48,95 %.

Тимошенко підтримали 11 593 357 виборців, що становить 45,47 %.

Не підтримали жодного кандидата 4, 36 %

Відповідний протокол складено Центральною виборю комісією о 15:50 14 лютого.

Його підписали всі члени ЦВК, крім членів ЦВК від БЮТ — Магери, Усенко-Чорної, Жиденка, Швеця, Шелудька, які підписали протокол з окремою думкою.

Таким чином, з 14 лютого починається відлік 30-денного терміну для прийняття присяги і вступу на посаду Януковича.

Одразу ж Штаб Юлії Тимошенко заявив, що оскаржить офіційні результати президентських виборів.

Про це заявив депутат, уповноважений представник Тимошенко в Центвиборчкомі Володимир Пилипенко в неділю в ЦВК.

Пилипенко підкреслив, що оголошення ЦВК офіційних результатів виборів є незаконним, оскільки на момент його оголошення в судах не був завершений розгляд судових справ по голосуванню і підбиттю результатів в окремих округах.

За словами політологів, штаб Тимошенко просто змушений оскаржувати постанову ЦВК, адже треба «тримати марку», оскільки кандидат в Президенти Юлія Тимошенко довго тримала паузу, а її спікери говорили про масові фальсифікації у процесі голосування.

Зрештою, каже політолог Андрій Фармуга, оскаржувати результати виборів, це Конституційне право кожного кандидата. Крім того до оскарження готувалися обидва штаби, ще до початку другого туру виборів, у обох штабах було сформовані потужні юридичні відділи.

«Зрештою, у суботньому виступі Юлії Тимошенко прозвучало те, що країні потрібен спокій. Це свідчить про те, що БЮТ розуміє, що в судах він нічого не доб’ється і Віктор Янукович таки здобув перемогу на виборах», — каже Андрій Фармуга.

old_editor, 15.02.2010 13:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини