Фахівці закликають без потреби не виходити на вулицю до зниження морозів

За словами завідувача опікового відділення івано-франківської обласної клінічної лікарні Костянтина Киршака, є декілька постулатів, котрих життєво необхідно дотримуватися, щоб запобігти обмороженню чи переохолодженню.

«Перший і основний — це не виходити без необхідності на вулицю, — каже лікар, — Якщо все ж така необхідність є, то треба строго розраховувати час свого перебування на вулиці. Щодо одягу, то він обов’язково повинен бути сухим та теплим. Ні в якому випадку він не може бути мокрим чи вологим, адже волога пришвидшує процес замерзання. Також ні в якому випадку не слід зігріватися алкогольними напоями, які спочатку дійсно зігрівають зате через деякий час «вимивають» все тепло з організму, і людина починає швидко замерзати».

За словами фахівця, якщо ви все ж таки помітили симптоми обмороження чи переохолодження, то негайно потрібно зайти в тепле приміщення.

«Потім відразу зняти увесь одяг та зігріватися сухим теплом, і ні в якому разі не приймати ванну. Якщо обмороження торкнулося обличчя — зробити спиртовий компрес, — каже Костянтин Киршак, — В разі необхідності звертатися до лікаря негайно».

old_editor, 25.01.2010 17:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини