У Франківську опозиція та влада подискутували про прибирання снігу. Перші заявляли, що нічого не робиться, другі читали Франка

Знакова подія відбулася у Івано-Франківську. На прес-конференцію партії «ПОРА», на якій її керівник Руслан Коцаба мав намір оприлюднити звернення до міської влади з приводу її самоусунення від ліквідації наслідків снігопаду 20-21 січня 2010 року, прийшли представники міської влади, а саме: начальник міського управління УЖКГ Петро Косюк, начальник КП ДРЕО Володимир Юсипів та інші керівники комунальних служб міста. Таким чином присутні мали можливість почути думки та аргументи обох сторін.

«Невтішні прогнози синоптиків щодо чергового погіршення погодних умов спонукають нас до впевненості, що головна катастрофа та головне стихійне лихо міста — це саме міська влада, яка самоусунулась від розв’язання проблеми, що виникла в місті із станом доріг та тротуарів», — говориться в заяві «ПОРИ».

За словами Руслани Коцаби, влада, фактично, призналася у своєму паралічі та немочі.

«Таке враження, що наша влада не бачить, що місто паралізоване, — каже Руслан Коцаба, — Ми пропонуємо втрутитися обласній раді, залучити МНС та прибрати нарешті цей сніг».

Начальник міського управління житлового господарства Петро Косюк, недослухавши до кінця свого опонента, все ж показав себе, як глибоковіруюча та високоінтелектуальна особистість, до своїх фактів про стан доріг міста, зачитуючи при цьому цитати із поезій Івана Франка, додавав розповіді про віру та церкву.

«Люди не сплять уже третій день, — говорить начальник міського УЖКГ, — Ми працюємо вночі в центральній частині міста, а удень на окраїнах. Я впевнений, що місто витримає такі погодні умови. З цього не потрібно робити якусь проблему, адже люди падають та травмуються і в Німеччині, і у Франції. Потрібно людям просте повільніше та обережніше ходити».

Директор КП ДРЕО Володимир Юсипів каже, що увесь сніг зібрати та вивезти практично неможливо. Доцільніше ці кошти направити, наприклад, на купівлю нової техніки.

«У нас працює 21 одиниця нашої техніки, плюс ми залучили техніку ще п’ятьох організацій та фірм включно з Облавтодором, — каже Володимир Юсипів, — ще не було такого, щоб зранку не виїхав на маршрут якийсь тролейбус, чи маршрутка, чи таксі і надіюсь не буде».

Також присутній на прес-конференції-дебатах головний інженер КП ДРЕО Микола Ковальчук розповів, що створено спеціальний штаб по роботі із ліквідацією снігу.

«Ми чергуємо кожну ніч, перевіряємо, оперативно реагуємо на дзвінки людей, організацій», — говорить Микола Ковальчук.

old_editor, 22.01.2010 18:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини