Дітям до 18 років більше не продаватимуть пива. Порушення тягне за собою кримінальну відповідальність — Зоя Сливка

Верховна Рада України внесла зміни щодо реалізації та споживання спиртних напоїв та тютюнових виробів. Згідно нововведень, куріння та споживання спиртних напоїв заборонено у людних місцях (оздоровчі заклади, освітні заклади, заклади культури та ін.) та приміщеннях, де зокрема, куріння може спричинити до аварійних наслідків (ліфти, таксофони).

Крім того, згідно змін до Законодавства, продавцям заборонено продавати пиво, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби особам, що не досягли повноліття.

«Ми створюватимемо спеціальну групу миттєвого реагування, яка проводитиме рейди по точках продажу такої продукції. Виявлені порушення можуть призвести до відкриття кримінальної справи. До груп, що контролюватимуть дотримання закону, входять члени податкової служби та міліції», — розповідає начальник служби у справах дітей у Івано-Франківську Зоя Сливка.

На сьогодні вже є відповідне розпорядження міського голови щодо перевірки пунктів продажу тютюнових виробів, слабоалкогольних, алкогольних напоїв та пива.

old_editor, 22.01.2010 12:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини