У підлітків з’явилася нова небезпечна розвага: гра в задушення. Це наслідок нашарування проблем — психолог

Щодня безліч підлітків по цілому світі шукає для себе нових відчуттів. З кожним днем ці пошуки стають все небезпечнішими для здоров’я, а подекуди і життя підлітка. Так, зараз набуває популярності нова гра – «гра в задушення» - це свідоме стискання шиї з метою зупинки потоку крові до мозку, щоб отримати відчуття, наближене до відчуття наркотичного сп’яніння.

За словами психолога Тараса Карабіна, підлітки завжди шукали для себе нові відчуття, але засоби для цього були різні: від алкоголю та наркотиків, до небезпечних розваг.

«Гра в задушення — це один із способів вираження загальної тенденції. Підлітки хочуть отримати нові враження та відчуття. Хочуть відчути себе по-новому, адже для них цей світ видається сірий та сумний», — говорить психолог.

Щоб запобігти таким небезпечним іграм, на думку психолога, потрібно підняти значний пласт проблем — від сімейних і закінчуючи суспільними.

«А що потрібно зробити, щоб життя підлітків стало кольоровим та цікавим?. — каже Тарас Карабін, — Це проблема комплексна. Питання чим зайняти підлітка, щоб йому було цікаво — це масштабна проблема — від сім"ї і до влади в країні. Ігри підлітків - це один із симптомів хвороби суспільства, яку потрібно негайно лікувати».

old_editor, 21.01.2010 18:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини