Янукович і Тимошенко почали домовлятися із кандидатами. Перший розраховує на Ющенка і Литвина, друга — на Тігіпка

Вибори 17 січня відбулися і вивели у другий тур Віктора Януковича та Юлію Тимошенко. Обидва хочуть перемогти, а для того, щоб отримати додаткові голоси треба домовлятися із іншими кандидатами, які набрали менше голосів і до другого туру не потрапили.

Над цим вже вчора почали працювати штаби і Януковича, і Тимошенко. Зокрема, перший надіється на виборців Володимира Литвина та Віктора Ющенка.

«Зараз, безумовно, ми з президентом будемо працювати, тому що це має забезпечити спадкоємність передачі влади, припинити спроби свавілля та незаконних дій з боку Тимошенко. Ми найближчим часом встановимо контакт з президентом Ющенком і будемо звертатися до нього», — зазначив регіонал Микола Азаров.

Що до Володимира Литвина, то у Партії регіонів його вважають «блукаючим гравцем», тому він може «приблукати» і до Віктора Януковича.

«Литвин у нас такий блукаючий гравець у політиці. Ми розраховуємо на його підтримку, щоб після перемоги Януковича ми уникли дострокових парламентських виборів», — сказав Нестор Шуфрич.

Також ПР розраховує на підтримку своїх технічних кандидатів: Інни Богословської, Василя Противсіх та Михайла Бродського.

Натомість Юлія Тимошенко намагається домовитися із Арсенієм Яценюком та Сергієм Тігіпком. Зокрема останньому вона має намір запропонувати посаду прем’єра та половину посад в уряді.



«На менше він (Тігіпко) не погодиться»
, - так начебто радив Тимошенко її найближчий соратник Олександр Турчинов.

Розмова між ними відбулася пізно ввечері 17 лютого в готелі «Хайят», де розміщувався передвиборний штаб Тимошенко.

Соратники Тігіпка стверджують, що їхній лідер узяв паузу на 10-12 днів, щоб обміркувати всі можливі варіанти.

А ще про свою підтримку Юлії Тимошенко оголосив Сергій Ратушняк. Він вважає, що кандидат Віктор Янукович «не має права» бути президентом України.

old_editor, 19.01.2010 14:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини