У 2010 році ВАТ «Прикарпаттяобленерго» планує інвестувати 65 млн. грн.

Щоб досягати бажаного вдосконалення у наданні послуг електропостачання, ВАТ «Прикарпаттяобленерго» щороку спрямовує власні кошти на оновлення основних засобів. Ці кошти закладаються в інвестиційну складову тарифу на постачання та передачу електроенергії. На 2010 рік для виконання цільових програм Інвестиційною програмою компанії передбачається 65 097 тисяч гривень.

Основні напрямки капіталовкладень ВАТ «Прикарпаттяобленерго»: модернізація та оновлення розподільчих мереж; вдосконалення обліку електроенергії; модернізація транспортних засобів; впровадження і розвиток інформаційних технологій, а також новітніх комунікаційних і телекомунікаційних систем; розвиток та автоматизація диспетчерсько-технологічного керування тощо.

70 % інвестицій компанії будуть спрямовані на будівництво, модернізацію та реконструкцію електричних мереж та обладнання. Зокрема у 2010 році пройде реконструкція підстанції 35 кВ Надвірна, будівництво повітряної лінії 10 кВ Устеріки-Білоберізка Верховинського району, реконструкція повітряних ліній 10 кВ: приєднання Делятин (3,2 км) у Надвірнянському районі та приєднання Ясень (10 км) у Рожнятівському районі. Крім того, планується перебудувати кабельні лінії 0,4-10 кВ (3 км) в обласному центрі та повітряні лінії 0,4 кВ (58,61 км) у населених пунктах Івано-Франківської області. Таким чином завершиться реконструкція електромереж із переходом на ізольований самоутримний провід у селі Манява Богородчанського району, селі Яблуниця Яремчанської міськради та в селі Черемошна Верховинського району, а розпочнуться аналогічні роботи у селі Стопчатів Косівського району, селі В. Майдан Надвірнянського району та в місті Яремче.

Інвестиційна програма ВАТ «Прикарпаттяобленерго» розробляється і впроваджується щорічно, вона погоджується Міністерством палива та енергетики України та схвалюється Національною комісією регулювання електроенергетики України.

old_editor, 12.01.2010 15:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини