У львівських лікарнях дітей лікують сміхом. Такий проект можна проводити у будь-якому куточку України — Уляна Мазепа

Наслідуючи нідерландських колег-клоунів, які ще у 2001-2002 роках надіслали львівським друзям костюми клоунів та свої «лікувальні ідеї», у Львові запрацював проект «Доктор Клоун». Згідно умов проекту, волонтери Львова розпочали роботу у міських лікарнях, проте така співпраця швидко закінчилася.

Уже в 2007 році проект «Доктор Клоун» відновив свою роботу на базі однойменного Благодійного фонду Львова. Уже впродовж двох років львівські волонтери співпрацюють з англійськими та польськими колегами, обмінюються досвідом.

«Нещодавно наші волонтери пройшли навчання у Польщі. Ми частково почали розширюватися, й наші волонтери уже є в Запоріжжі, у одній з дитячих лікарень, та в Харкові у школі-інтернаті. У Львові ми працюємо у трьох великих дитячих лікарнях», — повідомила «Малакаві» голова фонду, психолог Уляна Мазепа.

У межах Західної України, як зауважила психолог, розширення передбачається впродовж року лише у Рівному, де вже також є їхні волонтери.

«Вцілому, такий проект можна проводити у будь-якому куточку України, маючи ентузіастів та меценатів», — зауважила Уляна Мазепа.

Сьогодні діяльність фонду підтримується завдяки благочинним внескам друзів фонду, меценатам та міській владі, яка в результаті виграного «Доктором Клоуном» тендеру вже кілька останніх місяців сприяє фінансовому забезпеченню фонду.

old_editor, 05.01.2010 14:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини