Ми маємо розробляти родовища нафти і газу на шельфі Чорного моря — Тимошенко

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко нікому не дасть приватизувати газотранспортну систему країни. Про це вона заявила на підсумковій урядовій прес-конференції, що пройшла в останніх числах минулого року.

«Доки я працюю — я нікому не дам її приватизувати, — сказала прем’єр, — Вона завжди буде державною і буде підтримувати нашу незалежність».

За словами Тимошенко, енергетичну незалежність, як складову державної незалежності, було досягнуто завдяки кільком продуманим крокам.

«Ми стабілізували поставки газу в Україну — ціни на природне паливо були не найвищими у світі. Також ми за цей рік поклали 26,4 мільйони кубометрів газу до підземних сховищ. Знову можна згади і формульний підхід розрахунку тарифів, що виключає будь-які перебої на майбутнє, — сказала глава уряду, — Як одним із елементів ствердження міцності держави стало те, що ми забрали в державну власність усі стратегічні родовища газу та нафти. Ми маємо запаси цих ресурсів на 150 років тому потрібно розпочати розробку родовищ і в подальшому видобуток нафти та газу в дуже перспективному шельфі Чорного моря».

old_editor, 04.01.2010 14:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини