Юрій Соловей: Міська влада переклала свою бездіяльність на плечі простих людей

Якщо б міська влада витрачала гроші з бюджету за призначенням, то ніякого зростання вартості проїзду не було б.

Про це заявив лідер Громадського Форуму під час програми «Контексти» на телеканалі «3 Студія». Юрій Соловей відзначив: міська влада в черговий раз спрямовує свою діяльність на те, аби зробити з нашого міста рекордсмена по тарифах в Україні.

«Ситуація з встановленням вартості проїзду на рівні 2.00 грн. є неприпустимою для Івано-Франківська, — зазначає громадський діяч, — адже необхідності такого суттєвого підвищення ціни проїзду не було і немає. Цього року 13,5 мільйонів гривень передбачено у міському бюджеті для компенсації витрат перевізників за транспортування пільговиків».

Як зазначив голова Громадського Форуму, ці гроші надходять у міський бюджет з державного у вигляді субвенцій(попередньо передбачених для компенсації проїзду пільговиків), і якщо б міська влада направила їх безпосередньо приватним перевізникам, то можна було б уникнути будь-якого зростання вартості проїзду у громадському транспорті.

Тож, проблема з нерентабельністю маршрутного транспорту, в першу чергу, виникла через те, що заздалегідь передбачені в бюджеті фінансові ресурси до приватних перевізників просто не дійшли.

«Міська влада ці гроші розподіляє в ручному режимі, і вони йдуть незрозуміло куди», — заявив лідер організації. Саме тому, юристи громадської організації готують звернення до Контрольно-ревізійного управління з проханням перевірити фінансову діяльність міськвиконкому.

Разом з тим, Громадський Форум в черговий раз вимагає від міськвиконкому знизити вартість проїзду у маршрутному транспорті саме за рахунок спрямування перевізникам цільових бюджетних коштів (попередньо передбачених, як субвенції для компенсації проїзду пільговиків).

У Громадському форумі кажуть, що вони не створюють соціальної напруги серед мешканців міста, як на прес-конференції зазначив міський голова Віктор Анушкевичус.

«Соціальну напругу створює міська влада. Вона ініціювала підняття плати за водопостачання та водовідведення, підняла тарифи на теплопостачання, а тепер ще й збільшила проїзд в транспорті, — говорить прес-секретар Громадського форуму Микола Грабовецький. — Громадські організації просто відстоюють інтереси мешканців міста і висловлюють саме їх думки, а для них підняття вартості проїзду в умовах економічної кризи, відчутно б’є по кишені».

old_editor, 09.12.2009 19:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини