З наступного року оплата за харчування у дошкільних навчальних закладах Івано-Франківська збільшиться

З нового року оплата за харчування у ДНЗ міста для дошкільних груп становитиме вже не 5 гривень в день, а 6 грн. 20 коп., а для ясельних груп ця сума з 3,6 збільшиться до 4 гривень.

«Згідно постанови Кабінету міністрів від 26 серпня 2002 року, щорічно переглядається ціна на харчування у ДНЗ. Підвищення плати на наступний рік пояснюється інфляційними процесами, що відбуваються в країні. Така сума встановлена була відповідно до моніторингу цін на ринку», — повідомила «Малакаві» заступник начальника управління освіти й науки в Івано-Франківську Людмила Чмелик.

Вона вважає, що сума 6,2 гривні в день є цілком прийнятною й не високою, адже це лише половина від тих коштів, які витрачаються на харчування однієї дитини. Решту необхідної суми сплачуються з міського бюджету. До того ж, у садках є пільгові категорії дітей, які сплачують лише половину суми або харчуються безкоштовно.

«Якщо не збільшити оплату в ДНЗ, дітей не зможуть забезпечити повноцінним харчуванням, яке було досі», — пояснила Людмила Чмелик.

old_editor, 09.12.2009 15:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини