Працівники ЖЕО матимуть спеціальну форму на примусове оформлення хворого в наркодиспансер — Валерій Скопич

Головний лікар обласного наркологічного диспансеру Валерій Скопич говорить, що в клініках необхідно розгортати наркокабінети, де хворі на місці могли б отримати консультацію спеціалістів. Така практика була 5 років тому, говорить Валерій Скопич, але бажаючих звернутись за допомогою було небагато. Тепер же керівники лікарень самі просять про відкриття наркологічних кабінетів. Валерій Скопич зазначає, що кількість молодих спеціалістів дозволяє відкрити такий кабінет у кожному медичному закладі.

До лікування алкозалежних долучаться і ЖЕО. Головний лікар обласного наркодиспансеру просить підключитись усі ЖЕО та інші соціальні структури, аби запровадити примусове лікування осіб з діагнозом алкоголізм, особливо, якщо це самотні люди, без родичів та близьких, які створюють чимало проблем навколишнім.

«Працівники ЖЕО як ніхто знають своїх мешканців та їх проблеми, вони матимуть спеціальну форму на примусове оформлення лікування хворого. Ми в цьому напрямку будемо працювати дуже активно», — говорить Валерій Скопич.

Офіційне оформлення через суд на примусове лікування не працює, говорить Валерій Скопич, та й були випадки, коли після примусового лікування люди знову повертались до алкогольної залежності. Обласний наркологічний диспансер заповнений вщерть, головний лікар каже, що перевантаження на 100-120 %, а отже примусове лікування не може тривати довше за кілька тижнів, а треба 3-6 місяців.

Крім того, на наступний рік на лікування до стаціонару наркодиспансеру будуть долучатись групи ризику – учасники ДТП та особи із стаціонарів лікарень, які потрапили до медичного закладу з алкогольним сп’янінням, каже пан Валерій.









old_editor, 09.12.2009 14:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини