Не прочищаючи димово-вентиляційні канали, голови будинкових кооперативів ризикують життям мешканців – Петро Косюк

По вулиці Тролейбусна 4 у суботу перед входом до свого під’їзду мешканці натикнулись на дивне повідомлення від газконтори, що у вівторок 8.12, весь дім буде відключено від газопостачання.

В пошуках вияснення походження такої загрози мешканці тут же зателефонували у службу швидкого реагування, яка в свою чергу зв’язалась з ЖЕО та газконторою, які, як повідомила служба швидкого реагування, лише звинувачували один одного.

У повідомленні йшлося про те, що ЖЕО не почистив димарі і відповідно не подав відповідні акти в газконтору, тому газовики і виключатимуть газ. Щоправда, у ЖЕО на запитання при чому ту мешканці, які сплачують квартплату, відповіли, що то їх це не цікавить та й взагалі всі акти вони здали, то газове управління повісило повідомлення не на той під’їзд.

У газовому управлінні не надто ввічливо відповіли, що то будинковий кооператив не почистив димарі, але про похибку з повідомленням не надто переймались.

Начальник УЖКГ Петро Косюк каже, що очистка каналів входить у квартплату. У багатьох будинків, які зняті з балансу ЖЕО та належать до ОСББ виникають такі проблеми, мешканці самі повинні дбати про чистку каналу.

За словами Петра Коюска, перекрити газ просто: на фасаді будинку є газопровід, його закручують та опломбовують. Включити газопостачання значно важче. Для цього повинні всі мешканці квартир бути вдома, якщо когось не буде – газ не включать, говорить начальник УЖКГ.

Минулого року була трагедія, в якій загинуло 6 осіб. Справа в тому, говорить Петро Косюк, що при ремонтні квартири, чоловік у димово-вентиляційний канал закинув дитячі штанці, а потім ще й засипав той канал будівельним сміттям. В результаті мешканці квартири, а серед них вагітна жінка і дитина, задушились газом. Була відкрита кримінальна справа.

Петро Косюк згідний із газовиками, що подавати газ не можна, якщо не здані акти про прочищення комину. Про голів кооперативів Петро Косюк відізвався вкрай негативно, адже вони не перевіряючи димово-вентиляційні канали, ризикують життям мешканців.



old_editor, 07.12.2009 19:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини