Юрій Соловей: Ми не дозволимо перетворювати місто на смітники, висушувати водойми, які належать громаді

Громадський Форум рішуче засуджує міську владу на чолі з Віктором Анушкевичусом, яка, незважаючи на численні прохання мешканців Івано-Франківська та ігноруючи офіційне звернення громадської організації, не вживає жодних дій для припинення засипання ґрунтом та будівельним сміттям озер, які знадяться в межах вулиці Набережна ім. В. Стефаника.

Проблему щодо занедбаності згаданої території по вул. Набережній, Громадський Форум, спільно з мешканцями, підняв ще на початку вересня. Тоді й було надіслане офіційне звернення міському голові м. Івано-Франківська п. В. Анушкевичусу та начальнику Державної житлово-комунальної інспекції в Івано-Франківській області п. П. Іванишину. Таким кроком громадська організація мала на меті привернути увагу до критичної екологічної ситуації навколо водойм в районі об’їзної дороги та загалом до рівня засміченості міста. У зверненні йшлося про те, що водоймам по вул. Набережній загрожує повне знищення, адже вже не один місяць їх засипають ґрунтом, сміттєвими відходами та залишками будівельних матеріалів. Відтак, Громадський Форум вимагав і вимагає від міськвиконкому та відповідних комунальних структур негайно втрутитись у цю ситуацію та запобігти остаточному знищенню озер.

Проте, як виявилось, владі Івано-Франківська байдуже до екологічних проблем в рідному місті. Незважаючи на звернення Громадського Форуму та численні прохання мешканців вжити заходів для ліквідації смітника, міська влада навіть пальцем не поворухнула для того, аби хоч спробувати вирішити проблему. Сміття, будівельні відходи та землю продовжують звозити на територію поблизу озер.



Таким чином, місце, біля якого могли б спокійно відпочивали мешканці Івано-Франківська, з мовчазної згоди міської влади на чолі з Віктором Анушкевичусом цілеспрямовано засмічується.



Саме тому «Громадський Форум Івано-Франківська» в черговий раз звертається до міської влади з надією, що вона все ж прислухається до вимог громади впорядкувати згадану територію та загалом ефективно вирішити проблему засмічення міста будівельним сміттям.

«Ми не дозволимо перетворювати місто на смітники, висушувати водойми, які належать громаді! Сьогодні ми, спільно з мешканцями Івано-Франківська, піднімаємо цю проблему на рівні засобів масової інфрмації для того, щоб влада міста негайно почала її вирішувати», - каже Юрій Соловей.

Варто зазначити, що організація свідомо надає проблемі з сміттям публічності та розголосу. Очевидно, тільки таким способом у нашому місті можна добитися від влади вирішення нагальних господарських проблем.

В той же час, лідер Громадського Форуму зазначає: недопустимо, щоби в місті були хаотичні смітники. Особливо це стосується територій поблизу зон відпочинку та водойм: «Івано-Франківськ має бути чистим від сміття, адже європейське місто починається з чистоти», - заявив голова громадської організації.

Разом з тим, Юрій Соловей вважає, що нині потрібно жорстко контролювати роботу системи вивозу сміття, встановити високі штрафи за засмічення території міста. Також, на його думку, прийшов час обмежити в’їзд у місто будівельних автомобілів, адже саме вони нерідко викидають будівельне сміття у недозволених для цього зонах. Всі ці заходи, разом з комплексною програмою по утилізації сміття, і вирішать проблему засмічення Івано-Франківська.

old_editor, 27.11.2009 19:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини