Івано-франківські комунальники готують вулиці міста до зими. Готовність – 98 % - Косюк

Як розповів «Малакаві» начальник міського УЖКГ Петро Косюк до зимового сезону комунальники готові на 98 %.

«Захищати міські дороги та тротуари від снігу та льоду ми будемо піщано-сольовим розчином. На сьогоднішній день ми закупили близько 1,5 тисяч тон піску та 300 тон солі, - розповідає Петро Косюк, - Ми повністю відмовилися від кам’яного відсіву. Цих запасів, що у нас є, при малосніжній зимі буде навіть забагато».

За словами начальника міського УЖКГ, по місту уже розставлений 81 ящик із піском, в основному на основних перехрестях. Для більшого ефекту частка солі в цьому розчині становить 20 %.

«Також готова до зими і техніка. Ми маємо декілька грейдерів, екскаваторів, снігоочищувальних машин. Всього - 21 одиниця техніки. Якщо не вистачатиме, то будемо просити у влади допомоги, - каже пан Косюк, - При висоті снігового покриву в 30 сантиметрів за нормативами місто повинно бути очищеним повністю за 15 годин. Звичайно, ми не зможемо це зробити миттєво, але у нас ще не було такого, щоб зранку не виїжджав міський транспорт».

Як наголосив Петро Косюк, при наявності коштів можна було б закупити техніку, яка б значно полегшила та здешевила процес очистки міських вулиць.

old_editor, 20.11.2009 17:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини