Потрібна системна програма по утилізації сміття - Соловей

Болючою темою для франківців є вивіз сміття, а особливо стан сміттєвих майданчиків. Оскільки їх не завжди прибирають, то навколо них постійно розкидане сміття. Більшість з контейнерних майданчиків розташовані в межах прибудинкових територій. Там можуть бавитися і діти. Така непроста ситуація несе загрозу екологічній ситуації міста, говорять у Громадському форумі.

«Прибирання майданчиків для сміттєвих контейнерів є проблемою. Приватні надавачі послуг саме через це хочуть підвищення тарифу, мовляв, немає персоналу для такої роботи. Але на мою думку, не вчасний вивіз сміття перевізниками і призводить до такої проблеми. Вони зацікавлені у накопиченні сміття, адже тоді можна закласти в тариф прибирання цих територій», - говорить лідер Громадського форму Юрій Соловей.

Юрій Соловей наголошує, що саме час розробити фахову програму утилізації сміття, потрібно переглянути систему розташування і облаштування сміттєвих майданчиків та встановити спеціальні контейнери для сортування побутових відходів.



«Також необхідно працювати над підвищенням рівня громадської свідомості, контролювати вивіз будівельних відходів, і встановити штрафи за засмічення території Івано-Франківська»
, - зауважив Юрій Соловей.

old_editor, 17.11.2009 14:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини