Тарифи на комунпослуги завищені на 15 %. Середньостатистична франківська сім’я в місяць переплачує близько 70 грн. - Соловей

Громадський форум Івано-Франківська продовжує судитися із міською владою. Черговим приводом стало рішення міськвиконкому про підвищення тарифів на вивіз сміття в Івано-Франківську.

За словами Юрія Солов’я, тарифи на комунальні послуги по місту є завищеними в середньому на 15 %. Середньостатистична франківська сім’я в місяць переплачує близько 70 гривень.

«В серпні цього року послуга вивезення сміття була виведена із відомства ЖЕО. Її почали надавати приватні структури. І відразу підвищили тариф на 25 %. Але за Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», перед тим, як переглядати та змінювати будь-які тарифи, міська влада повинна обговорити це з громадою міста. Цього зроблено не було, - говорить Юрій Соловей,- Кожна сім’я змушена платити на 20 гривень більше. Але правових засад для цього немає, адже згідно закону між надавачем послуг та жильцем повинен бути укладений договір, а у більшості випадків їх просто немає».

Немає угоди - немає забов’язань, говорить юрист Володимир Чорноус. І додає: «згідно постанови Кабміну № 560, тарифи повинні складатися по кожному будинку окремо, адже кошти на утримання новобудови та «хрущівки» витрачають різні».

old_editor, 16.11.2009 19:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини