Теплокомуненерго у боржників вилучає автомобілі. На підприємстві кажуть, що спосіб боротьби із боржниками дуже дієвий

Нещодавно «Івано-Франківськтеплокомуненерго» виступив з ініціативою щодо погашення боргів за тепло за допомогою рухомого та нерухомого майна своїх боржників. А вже в минулу п’ятницю було вилучено перший автомобіль.

«Вилучаємо не ми. Вилучає державна виконавча служба, - говорить Ігор Угриновський, заступник директора «Івано-Франківськтеплокомуненерго», - На всіх наших боржників є рішення суду. Ми видаємо запит в ДАІ на наявність у боржника транспортного засобу, і якщо такий є - то працівники державної виконавчої служби разом із працівниками ДАІ це авто вилучають. Правда, спочатку ми налагоджуємо особистий контакт і пропонуємо погасити заборгованість. Якщо людина не йде на контакт, тоді не залишається нічого іншого як вилучити транспортний засіб».

Ігор Угриновський наголошує, що на такий крок підприємство підштовхнув великий борг населення за тепло.

«Ми довго терпіли. Але зараз робота в цьому напрямку розпочалася. Як показує практика така форма роботи з населенням є дієвою. У п’ятницю ми провели пробне вилучення транспортного засобу. Людина заборгувала біля 6 тисяч гривень. До кінця дня цей борг був погашений і авто повернулося до власника, - розповідає Ігор Угриновський, - Цей захід триватиме до кінця місяця, а можливо, й довше».

За словами заступника директора «Івано-Франківськтеплокомуненерго», вилучені автомобілі будуть реалізовані, борг погасять з виручених за продаж коштів, а різницю повернуть власникові.

old_editor, 10.11.2009 17:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини