День української писемності: не достатньо просто говорити про цей день - Верес

1997 року наказом Президента України 9 листопада було оголошено Днем української писемності та мови. Цей день в історії пов`язаний з Нестором Літописцем, який зробив значний внесок своїми літописами у розвиток української писемності.

«Цей день у історії України є дуже важливим. Оскільки ставлення у нашій державі до державної мови та рівень її культури в українців не є на такому високому рівні, щоб можна було цей День ігнорувати. Щоправда, у цьому плані потрібно вести досить розумну, виважену державну політику, а не обмежуватися розмовами про вагу нашої мови для держави у День писемності чи у Міжнародний день мови», – каже начальник міського управління освіти й науки Михайло Верес, філолог за фахом.

За його словами, потрібно вести чіткий курс у розвитку й покращенні рівня української мови серед людей, виділяти кошти на її пропаганду.

«У нас не стільки книг, газет, журналів видається українською мовою, щоб можна було не зважати на такі дні в історії України. Це саме стосується й телебачення, кіноіндустрії та іншого», – зауважив Михайло Верес.

old_editor, 09.11.2009 18:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини