Ціни на лимони, часник, цибулю не повинні були піднімати ні великі торгівці, ні роздрібні. Тому вони будуть покарані — Савчин

Різкий ріст цін на часник, цибулю, лимон викликав незадоволення в Антимонопольного комітету України. АМКУ порушив справу за фактом необґрунтованого підвищення цін на ці продукти.

«Ми, як територіальне відділення АМКУ, також посилено працюємо на цим питанням, - говорить в.о. голови Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Тетяна Савчин. – На сьогодні ми дали запит крупним торгівцям у Львів і чекаємо від них відповіді. Як говорив голова митної служби, на часник, цибулю та лимони із закордону ціна не була піднята. Відповідно, ціни не повинні були піднімати ні великі торгівці, ні роздрібні. Тобто, діють вони не обґрунтовано, а отже, будуть покарані».

Тетяна Савчин також повідомила, що територіальне відділення обов`язково найближчим часом розпочне перевірки й порушники будуть каратися за високими стандартами.

«При виявленні порушення, може бути встановлений штраф у розмірі 10 % від річного доходу. Все, що в наших силах, ми зробимо. У АМКУ є велике зацікавлення в тому, щоб навести порядок у ринковій сфері. До того ж, це просто нелюдяно», — сказала Тетяна Савчин

old_editor, 05.11.2009 17:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини