Джерело «Малакави»: на Прикарпатті принаймні 40 смертей. Чи косить франківців легенева чума?

Як стало відомо «Малакаві» із достовірного джерела, яке має зв’язки у сфері медицини Івано-Франківської області (міська клінічна лікарня, міський родом…), у міському пологовому будинку померло принаймні дві вагітних жінки (станом на 29 жовтня). А ось за даними офіційної версії сайту Міністерства здоров’я України від 31 жовтня, на Прикарпатті померло 6 людей, вагітних серед них не було.

Статистика бреше і дуже переменшена, говорить джерело видання. За даними джерела «Малакави», станом на 29 жовтня на Прикарпатті від невідомої хвороби померло 40 людей.

«За результатами розтину чотирьох тіл, яке зробили ще 29 жовтня, було виявлено значне ураження легенів. В легенях були дірки, які не могли так швидко утворитися, тим більше при звичайні пневмонії. Це дало підставо для думок, які ходили спершу тільки серед медиків, що у померлих хворих була легенева форма чуми. Потім, внаслідок витоку інформації через родичів хворих, інформація про те, що померлі хворіли на легеневу форму чуми, поширилася по Івано-Франківську», — говорить джерело «Малакави».

Проте у медиків є ще сумніви, що хвороба, яка уражає жителів Прикарпаття є легеневою чумою. Оскільки ця хвороба лікується певними антибіотиками, проте франківські медики зіткнулися з тим, що на хворих не діє жоден антибіотик.

Джерело «Малакави» повідомляє, що 2-3 листопада мають бути офіційні данні бактеріологічних аналізів. Хоча, те ж джерело говорить про те, що є така думка серед лікарів, що результати аналізів уже є, і з їх даними уже ознайомлені «певне коло осіб».

Інше джерело «Малакави», яке працює лікарем, говорить, що про легеневу чуму не має жодних підстав говорити. Всі смерті — це ускладнення від грипу. «Якби в Івано-Франківську була дійсно чума, то були б не такі методи карантину, як зараз. Це все просто паніка», — говорить лікар.



old_editor, 01.11.2009 19:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини