Франківськ: мер закликав людей не виходити без потреби на вулицю і повідомив, що в понеділок місто очікує допомогу з Литви

Станом на 14-00 31 жовтня в у Івано-Франківську зафіксовано близько шести тисяч хворих на ГРВІ та грип. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу міський голова Віктор Анушкевичус.

«Розроблено заходи по запобіганню захворювань, - говорить Віктор Анушкевичус,- Правда, є певні проблеми щодо робити швидкої допомоги, нестачі медикаментів та пов’язок. Вся медицина міста працює у посиленому режимі – без вихідних та перерв».

Також міський голова закликав людей не «штурмувати» аптеки та не скуповувати антибіотики, котрі не мають жодного відношення до грипу.

«Я звертаюся до людей – не створюйте паніки, не виходьте без потреби з домівок і особливо уникайте місць масового скупчення людей», - наголосив Віктор Анушкевичус.

За словами мера Івано-Франківська, на добу медпрацівникам потрібно 10 тисяч пов’зок та 20 тисяч необхідно для перевізників міста.

«Держава просто не була готова до такого розвитку подій. З резервного фонду міста виділено 100 тисяч гривень на закупівлю необхідних медикаментів. Також ми звернулися за допомогою до наших міст-партнерів і уже у понеділок нам надійде допомога із Литви», - сказав Віктор Анушкевичус.

old_editor, 31.10.2009 20:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини