Прикарпаттям ходять невідома інфекція. При розтині померлих, їх легені були повністю в крові

У Івано-Франківській області четверо тяжкохворих від вірусної інфекції людей знаходяться у реанімаційних відділеннях регіону. Про це вчора, 28 жовтня, у вечірньому прямому ефірі на місцевій ТРК «3-Студія» повідомив головний лікар Івано-Франківської обласної інфекційної клінічної лікарні Роман Остяк.

«Ми проаналізували всі випадки хворих, які поступили з діагнозом «грип» і проглянули тих чотирьох важких хворих, які на сьогодні знаходяться в реанімаційних відділеннях регіону», – сказав він. – У 6 померлих молодих людей, відзначив Роман Остяк, була «надзвичайно важка гемарогічна пневмонія».

«Практично ні в одного з них ми не знайшли типових ознак грипу. Ні у одного з хворих, які померли і які знаходяться в реанімації, цих ознак не було», – підкреслив він.

Роман Остяк пояснив, що захворювання у всіх починалося поволі, супроводжувалося підвищенням температури у межах 37,2-37,3 градуса і незначним покашлюванням, болями в суглобах. У кінці другого-третього дня з’являлася незначна нежить.

За його словами, раптово, на третій-четвертий-п’ятий день у хворих виникав різка задишка, вони поступали в стаціонар і «при переводі на апаратне дихання їм практично неможливо було продихати легені, тому що дихання, починаючи з середини третини легенів, не прослуховувалося».

Під час розтину, сказав Роман Остяк, всі легені їх були в крові.

«Що ж воно таке? Класичний грип або вірус, який ми поки не встановили, якийсь модифікований на тлі ослабленого організму людей або змішана якась вірусно-бактерійна інфекція?» ,– міркував головлікар.

Як повідомлялось раніше, в жовтні в трьох західних областях України за попереднім діагнозу «від пневмонії» померли 20 чоловік.

У Мінохоронздоров’я поки не можуть повністю виключити наявність у цих людей каліфорнійського грипу A/H1N1

ЗІК
old_editor, 29.10.2009 15:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини