Прийомні батьки проходять навчання на підвищення кваліфікації раз в два роки — Галина Боднар

Івано-Франківським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено навчання для прийомних батьків, де Центр також зміг проконтролювати ті зміни, які, на думку прийомних батьків, відбулися з дитиною. Такі зустрічі спрямовані на підвищення виховної кваліфікації батьків.

Участь у зібранні взяли сім`ї Галицького, Косівського, Тисменицького районів та міст Івано-Франківська, Калуша.

«Це була не просто навчальна зустріч з прийомними батьками, присутніми були також й діти, що стали членами їх сімей. Це була своєрідна комплексна робота», – розповідає директор Центру Галина Боднар.

Навчання, що проводить Центр раз в два роки, проходило за допомогою інформаційних повідомлень, рольових ігор, дискусій, аналізу ситуацій та ін.

«Зустрічі такого типу не є одинокими у нашій роботі. З часу утворення такої сім`ї ми ведемо ретельний нагляд за умовами, у яких проживає дитина та поведінкою батьків. Спочатку такі перевірки соціальний працівник проводить щотижня, а по мірі звикання дитини, зменшує їх. Тим не менше, нагляд ведеться до досягнення дитиною повноліття», – коментує Галина Боднар.

За її словами, великим досягнення роботи центру та управління у справах дітей є те, що ще не було зафіксовано випадку, коли дитина тікала з прийомної сім`ї.

old_editor, 27.10.2009 18:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини