На Франківщині створять умови для туристичних подорожей людям з особливими потребами

Одним із переможців конкурсу, що розпочався у 2009 році Фондом «Східна Європа» став Івано-Франківський проект, розроблений Регіональним туристично-інформаційним центром спільно з головним управлінням з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА «Відкритий туризм: доступність відпочинку на Івано-Франківщині для осіб з особливими потребами».

Проект передбачає створення умов вільного доступу до об’єктів туристичної інфраструктури, кнопками виклику та спеціальним маркуванням знаками. Він сприятиме тому, як розповіли партнери Проекту громадська фундація імені короля Юрія, щоб люди з особливими потребами мали можливість не лише пересуватися вулицями міста, а й мали змогу прилучитися до мистецького та туристичного світу Івано-Франківщини.

«Завдання нашої фундації у цьому проекті більш теоретичне, – повідомила «Малакаві» Олена Шкварок, член фундації імені короля Юрія. – Ми займатимемося створенням та виданням методичних посібників з будівлями туристичного значення, в яких будуть враховані інтереси людей з особливими потребами. Звичайно, на втілення проекту піде не один місяць наполегливої праці».

Також, інформація про туристичні об’єкти в Івано-Франківській області, облаштовані для осіб з особливими потребами, буде розміщена на веб-сторінках партнерів проекту.

old_editor, 23.10.2009 15:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини