Щоб вирішити проблему із заторами, треба запровадити однополосний круговй рух, збудувати підземні паркінги та змінити світлофори

Івано-Франківськ, володіючи хорошими об’їздними дорогами, не використовує їх узагалі. Це значно ускладнює міський рух, особливо удень. Узагалі, питання організації дорожнього руху міста гостро стоїть уже не один рік.

Про це вчора мовилося на круглому столі, який організував «Громадський форум».

«Увесь транспорт пропускається через місто, - говорить лідер «Громадського форуму Івано-Франківська» Юрій Соловей, - На мою думку, потрібно запровадити заборону на в’їзд, принаймні, транзитного транспорту, через місто».

Також за його словами, щоб частково вирішити поблему із заторами у центральній частині Івано-Франківська потрібно в’їзд в центр зробити платним та навести порядок із парковками.

«Ми пропонуємо зробити однополосний круговий рух по місту. Також потрібно встановити нові світлофори, особливо на вулицях Пулюя, Коновальця, Галицькій. Важливе питання і паркування автотранспорту - ні для кого не секрет, що кількість автомобілів з кожним роком значно зростає. Тому підземний паркінг необхідний. А уже за декілька років місто повинно мати мінімум 2-3 багатоповерхові стоянки», - сказав Юрій Соловей.

Голова обласної асоціації приватних таксистів Роман Харук упевнений, що міська влада усе ж прислухається до громадськості.

«Є багато фахівців, які можуть розробити хорошу схему руху міста, але те, що моделюють комп’ютери є неефективним, бо там не враховано багато різних деталей. Однією із проблем заторів в центрі є машини, що привозять товар численним магазинам та кафе», - каже Роман Харук.

«Громадський форум Івано-Фракнівська» готує комплексну програми розвитку транспортної інфраструктури міста, що буде направлена владі.

old_editor, 20.10.2009 20:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини