У результаті співпраці обласної та міської влад в Угорниках відкрили дитячий садок

На базі обласної школи-інтернату в Угорниках відкрили дві дошкільні групи для дітей із загальним розвитком. Раніше відповідні рішення про відкриття в Угорниках дитячого садка прийняли депутати обласної ради та міської ради Івано-Франківська.

Наразі в Угорниках проживає понад 200 дітей дошкільного віку. З них 43 відвідують дошкільні заклади обласного центру. Неможливість віддати свою дитину в дитячий садок ближче до дому створювало певні незручності як дітям так і їх батькам, кажуть останні.

«Доводилося раніше піднімати свою малечу, везти її сонною в маршрутках, щоб встигнути віддати у садок в Івано-Франківську. Особливо гостро ця проблема поставала в осінній та зимовий період, коли діти в дорозі мокли, або мерзли»,— говорить пані Наталія.

Дитячий садок в Угорниках з’явився завдяки співпраці керівництва області та міста Івано-Франківська. Обласна влада виконала реконструкцію та ремонт приміщень, в яких відтепер знаходитиметься садок, а влада обласного центру виділила кошти на його утримання.



«За кошти обласного бюджету були проведені ремонти, здійснена закупівля необхідного обладнання, зараз тривають роботи по здійсненню благоустрою території
,— розповів голова облдержадміністрації Микола Палійчук. — Для мене всі території в області є рівними і всім людям, що живуть на Прикарпатті будемо намагатися допомогти незалежно від того чи місто це чи село, чи район чи обласний центр. Зараз будемо збільшувати кількість груп дитячого садка виходячи з приміщень, що маємо в наявності. Якщо в сільської ради Угорників будуть кошти, ми забронювали місце під будівництво дитячого садка на території школи. Однозначно, що на даній землі не з’явиться жодного комерційного проекту. Хочу наголосити, що поки я буду при владі в області будівництво ні одного житлового будинку на території дитячих садків більше здійснюватися не буде».

До речі, від мешканців Угорників уже поступило двадцять заяв з проханням прийняти їх дітей, яким виповниться три роки, до навчального закладу в наступному році.

old_editor, 19.10.2009 15:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини