Прикарпатським школярам, які бачили військову зброю лише по телевізору чи на комп’ютері, показали її «вживу»

Близько тисячі школярів предмету «захисту Вітчизни» з усіх 15 районів Івано-Франківської області побували на військовому аеродромі 114-ї бригади тактичної авіації. Повідомляє підполковник Тарас Грень, Західний Інформаційний центр Міноборони.

«Обласний центр зайнятості має завдання щодо професійної орієнтації молоді, її патріотичним вихованням займається обласне управління освіти. Ці завдання однаково важливі для нас. Адже саме у нас відбувається поєднання цих двох понять, – говорить начальник 160-го центру комплектування військовослужбовцями за контрактом полковник Сергій Косяк. – Задля того, щоб ефективніше виконувати поставлені на нас завдання, ми вирішили провести подібну акцію. Цей захід важливий тим, що ми зможемо юнакам, які бачили військову зброю в кращому випадку по телевізору чи на комп’ютері, показати її, так би мовити, «вживу». Сподіваюсь, що після спілкування з військовослужбовцями, які проходять службу в цій частині, хлопці та дівчата, що приїхали сюди, зрозуміють, скільки часто-густо неправдивих байок ходить серед населення про Збройні Сили України».



До проведення цього заходу військові авіатори підготувались дуже ретельно. Вони організували сім навчальних місць, де школярам не тільки показали і дали торкнутись руками до справжнього бойового винищувача, але й дозволили посидіти в кабіні літака, потримати в руках автомат, роздивитись висотний костюм пілота, вдягнути його шолом та кисневу маску. Чимало зацікавленості викликали в учнів і автомобілі паливної та кисневої заправки, а також те, як проводиться на ділі радіолокаційне спостереження за польотом літаків.

«Хітом» відвідування стала фотографія з вогнеборцем, одягненим у високотемпературний костюм. Біля кожного з демонстраційних місць стояв начальник того чи іншого підрозділу, який фахово пояснював дітям свою специфіку служби.

old_editor, 19.10.2009 14:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини